طريقة تنظيف وقلي السبيط بالصور

.


طريقة تنظيف السبيط
بالصور


  
دا طبعا كلمارى مش سبيط
تعالوا الأول نعرف الفرق بين الإتنين
الإثنين من نفس فصيلة الرخويات البحرية (الحبار) 
السبيط
السبيط حيوان بحري رخوي اللحم ابيض اللون بعد التنظيف
سلسله ظهره عظميه الطبيعه ويستخدم كطعام للعصافير بعد ان ينشف ويجف من المياه ويعتبر من المصادر الهامه للكالسيوم
والسبيط سميك اللحم ويستخدم في القلي والشوي والطواجن وهو لذيذ الطعم جدااااااااااااااااا

الكلماري 
الكلماري شكله مخروطي او قرطاسي الشكل ولحمه رقيق وهو وردي اللون ويستخدم في الحشو يحش ارز او يحشي جمبري والسبب انه رقيق الجلد وشكله مخروطي
ويحشي ويرص بالصنيه ويضاف له عصير الطماطم وله اكثر من استخدام وهو شهي الطعم ايضا
وسلسله ظهره بلاستيكيه الشكل والملمس وشفافه المظهر (بلاستيكية لدرجة انى اول مرة نظفته بالبيت اعتقدت انه بالع حاجة بلاستيك والله... لأنى مكنتش بجيب غيرالسبيط وكنت عارفة شكل السيبيا)
تعالوا نشوف  التنظيف

عموما تنظيفه سهل ودى الخطوات بالشرح و الصور
تابعى معى

1- امسكى بجسم الكلمارى جيداااا
شدى الرأس بشده و بحرص و لفيها بطريقه حلزونيه اذا لزم الامر لتسهيل خروجها (دا كلمارى ياجماعة)

حاولى الاتقطعى كيس الحبر الداخلى
اما ان قطع فسارعى بغسله بالماء

2- ادخلى يدك الى داخل الجسم و حاولى تنظيف الكلمارى وشدى الى الخارج
هذا النوع له سلسله عظميه تشبه قطعه البلاستيك الطويله يجب الوصول اليها و التخلص منها


يجب التأكد من التخلص من كل الزوائد و عدم وجود اى بقايا تحت الماء


تأكدى من نظافة الكلمارى تمامااا


شوفى الكلمارى من الداخل نظيف ازاى وخالى تماما الا من بقايا قليله للحبر الاسود


3- نغسل الكلمارى جيداا بالماء الجارى من الداخل و الخارج

طبعا نحتاج الى ان نزيل الغشاء الخارجى للكلمارى، نزعه يكون اسهل وأسرع فى الأنواع الصغيرة
تأكدى من زوال الغشاء كله


وآدى ياستى الكلمارى بقى نظيف تماماااا

نقطع الراس و المعده و نرميهم

نقطع الأرجل و نفصلهم عن الجسم لتجهيزهم للطهى

نقطع الجسم دوائر او حلقات 
فقط نتأكد انها قليله السمك .. رفيعه كما فى الصورة

ونقطع الأجنحه قطع كما فى الصورة


نعصر ليمون على القطع ونضعها فى دقيق متبل بملح وفلفل اسود وكمون خفيف واى بهارات تفضليها... يعنى حسب رغبتك وتذوقك

اتركى قطع الكلمارى فى الدقيق حتى تصبح لزجه لان هذا يعطى الكلمارى قرمشه رائعه عند القلى
وعن خبرتى الشخصية بضيف بقسماط مطحون للدقيق أو القليل من دقيق الذرة الناااااااااااعم او الكورنفليكس الخالى من السكر المطحون ناااااعم... بيعمل قرمشة رهييييييييييييييبة

يحمر  الكلمارى حتى يصبح ذهبى اللون و يقدم مع عصير الليمون للى يحب الليمون زيادة

أتمنى أكون قدمت لكم موضوع فيه فائدة

1 comments:

غير معرف يقول...

انا مره عملت كلماري محشي بالجمبري بس ايه رهييييييييييييييييييييييييييييب يعني نفس طريقه التنظيف دي وكمان تنطيف الجمبري تمام ويفضل الحجم الوسط وبعدها يتم حشي الكلماري بالجمبري ويراعى عدم حشوها بالكامل وعمل حساب النفشان عند الطبخ وبعدها يوضع في المقلاة ابو 3 دقائق ويقلب وبعدها يطبخ بالصلصه الحمراء او الكريمة

إرسال تعليق